טכנאי מזגנים – מה עושים לפני שמתקשרים לטכנאי מזגנים

טכנאי-מזגנים-עובד-על-מזגן

א', תושב מודיעין, הזמין לאחרונה טכנאי מזגנים לביתו. אחרי סקירה של מספר דקות, הטכנאי היה מספיק הוגן כדי לשים את האצבע על התקלה. "מתי בפעם האחרונה ניקית את פתחי האוורור?", שאל אותו. א' הוריד את הראש והנהן. הוא הבין שגם ללא הגעת טכנאי, הוא יכל לפתור את הבעיה תוך מספר דקות מבלי לבזבז זמן וכסף. למזלו, א' הזמין טכנאי מקצועי ונפרד מ-250 שקלים בלבד, אבל זה יכל לעלות הרבה יותר.

א' הוא הסיבה שבגללה אנחנו כותבים את המאמר הזה. א' הוא בעצם כל אחד מאיתנו – מי שיכל, בטרם הוא מתקשר מיד לטכנאי מזגנים מוסמך, לנסות ולטפל בבעיה בעצמו. באמצעות מספר פעולות פשוטות, כאלה שכל אחד מאיתנו יוכל כנראה לעשות בעצמו, אפשר להימנע מהזמנת טכנאי. אם הבעיה לא נפתרה, תמיד תוכלו להתקשר לטלפון של איש המזגנים הכי אמין שאתם מכירים.

תקלות נפוצות במזגן

תקלה נפוצה שנתקלנו בה לא פעם במהלך השנים האחרונות, היא הפשוטה ביותר בסולם: התריסים. יכול להיות שהתריסים שלכם מכוונים כלפי מטה והאוויר לא מצליח להתפזר בחלל החדר. שימו לב שהכנפיים נמצאים במצב אפקי (במצב של חדר ממ"ד, למשל, מדובר בדרך כלל בתריס קבוע, כך שלא יהיה מדובר בתקלה הזאת).

סיבה נוספת, אותה הזכרנו קודם, קשורה לפילטרים. פעמים רבות הם מלוכלכים ולכן המזגן ביחידת המסתור לא מקבל אוויר. במצב כזה, יש לכבות מיד את המזגן, לשלוף את הפאנל ולנקות אותו בעזרת מים פושרים. פעמים רבות תגלו כי הוא חסום מאבק, כך שאוויר לא נכנס פנימה. לאחר מכן, יש לייבש את הפילטר ואז להחזירו למקום. או אז, אפשר להפעיל שוב את המזגן.

שימו לב, מזגן עילי בעל זרימת אוויר חלשה לעולם לא יקרר או יחמם. ולכן, סיכוי טוב שמדובר בפילטר סתום. במקרה של מזגן עילי, נתקו את המזגן מהחשמל לאחר מכן נתקו את הכיסוי החיצוני ממקומו. לאחר שמצאתם את הפילטר, מעין רשת מעוגלת, הוציאו אותה ושטפו עם מים בעזרת צינור או בתוך המקלחת. לאחר הייבוש, תוכלו להחזיר אותו למקום. בנוסף, נסו לנקות עם מטלית את החלקים החיצוניים והפנימיים של המזגן – קצת ניקיון עדיין לא הזיק לאף אחד.

חושבים שאתם מסוגלים לתקן מזגן בעצמכם? קיראו את המאמר המלא שלנו על תקלות שניתן לפתור לבד!

מזגן לא מחמם

תקלה נפוצה אחרת שאנחנו מתמודדים איתה בחודשים הקרים קשורה לעניין החימום. לא פעם לקוחות הזמינו טכנאי באופן דחוף, אבל זה גילה שהמזגן פשוט לא הופעל על מצב חימום. בדרך כלל, זאת הפעם הראשונה שבה הלקוח מפעיל את המזגן מאז תקופת הקיץ.

אז נכון, ניסיתם לכוון את הטמפרטורה על 28 מעלות. אבל תבינו, כל עוד המזגן במצב של קירור, הוא לא יחמם גם בטמפרטורה של 32 מעלות. שימו לב: מצב חום ברוב השלטים מצויר כשמש. לא מבדילים בין השמש לפתית השלג שמופיע ליד? פשוט, פתחו את דפי ההדרכה המצורפים למזגן או קראו למישהו בסביבה, שמכיר את ההבדל.

עוצמת קירור המזגן נמוכה? בדקו אם הצמחיה לא חוסמת

לא פעם, במהלך הגעת טכנאי שלנו לדירות ברחבי הארץ, גילינו כי פתחי יניקת האוויר של המזגן חסומים, כתוצאה מאבק, בגדים שנמצאים באזור או צמחים שמותקנים בגינה. המשמעות היא פשוטה: כשהיניקה נחסמת, עוצמת הקירור נמוכה. שימו לב שלא השארתם כביסה מלוכלכת שחוסמת את הפתח ובכך גורמת לירידה בתפוקת הקירור. במידה וגיליתם אבק רב, אפשר להסיר אותה. בדרך כלל מומלץ להשתמש בשואב אבק, אבל גם מעט מים או מטלית לחה יוכלו לפתור את הבעיה. במידה וישנה צמחיה רבה ליד פתח האוורור,עליכם לגזום אותה. בכלל, לא מומלץ להתקין צמחיה רבה באזור היניקה.

דליפת גז במזגן

כשמופיעה דליפת גז במזגן, המשמעות היא פשוטה: המזגן שלכם לא יעשה את העבודה. הוא פשוט לא יקרר כמו שצריך. לכן, לפני שאתם מתקשרים לטכנאי הפעילו את המזגן על מצב קור ובדקו האם הוא מקרר. אחרת – ישנה בעיה של חוסר בגז. 

מילוי גז במזגנים חדשים יחסית עלותו מסתכמת במאות שקלים בודדים. יחד עם זאת, במידה ומדובר בדליפה במזגן תצטרכו לשלם גם על איתור הדליפה והתיקון. לשם כך כן תצטרכו טכנאי, אבל עוד קודם, נסו לבדוק האם המזגן שלכם לא עבד על מצב אוורור, כפי שקרה ללא מעט לקוחות בעבר.

המזגן מטפטף, כדאי לקרוא לטכנאי?

עדיין לא. לצד היחידה החיצונית תמצאו צינור לבן. המטרה שלו היא לנקז את המים שמצטברים מפעולת העיבוי. נסו לנער את הצינור ולבדוק אם הוא לא סתום. גם פעולת נשיפה לתוך הצינור תוכל להעיד על מצבו. אם יצא לכלוך, סביר להניח שפתרתם את הבעיה. לא הייתם רוצים לראות את איש המזגנים נכנס אליכם הביתה, מנער את הצינור וגובה מכם כסף על ההגעה. במידה והמזגן ממשיך לטפטף, רק אז קראו לאיש המזגנים שלכם. כשהוא מגיע, לפחות תדעו שלא שילמתם כסף על תקלה פשוטה שיכולתם לפתור בעצמכם תוך מספר דקות.