עונת החורף מתקרבת בצעדי ענק וכמו רבים אחרים גם אתם מעוניינים להתחדש במערכת מיזוג מרכזי חדשה. רגע לפני שאתם מזמינים את טכנאי המזגנים, מומלץ לקחת לתשומת ליבכם מספר פעולות הכנה מקדימות הקשורות בהתקנת המזגן.
אולם, עוד לפני שנרחיב על תהליך ההתקנה עצמו, חשוב לזכור שהצעד המקדים החשוב ביותר הוא כמובן בחירת המזגן עצמו. כדי להנות ממזגן איכותי ולהעביר את ימי החורף בנעימים, אלינו להתאים את המזגן לצרכים האישיים שלנו.
דגשים לבחירת מזגן
הספק המזגן
גודל ועוצמת המזגן לא תמיד קובעים את האיכות. בחירת העוצמה בהתאם לגודל החלל ולצרכים שלכם – זהו הכלל שצריך להנחות אתכם בבחירת ההספק (נמדד בכ"ס) ותפוקות הקירור (נמדד ב- BTU/h). בדרך כלל, מזגנים עם 1 כ"ס יתאימו לקירור (או חימום) חללים קטנים של עד כ-12 מ"ר.
מזגנים עוצמתיים יותר (2 כ"ס ומעלה) מגיעים עם תפוקות קירור גבוהות יותר ויתאימו לחללים בינוניים וגדולים. בכל מקרה, בבחירת המזגן חשוב להתייחס לפרמטרים נוספים מלבד גודל החלל. כך למשל, מספר הנפשות בחלל, מספר כיווני האוויר, גובה התקרה וגם המיקום הגיאוגרפי עשויים להשפיע על ההספק הנדרש.
פונקציות מתקדמות
כיום, מציעות חברות המיזוג המובילות מגוון רחב של טכנולוגיות מתקדמות שתורמות לייעול האנרגטי של המזגן ומאפשרות שליטה ובקרה טובים יותר על מיזוג האוויר. מזגני אינוורטר, למשל, מאפשרים למדחס לפעול באופן אופטימלי ולהתאים את פעולת המזגן לשינויי טמפרטורת הסביבה. טכנולוגיות אחרות אחראיות על טיהור אוויר ונטרול מזיקים ואלרגנים שמתפזרים בחלל הבית.
בחירה של מזגן המבוסס על אותן טכנולוגיות מתקדמות מאפשר לנו ליהנות מאיכות אוויר גבוהה יותר וכמובן לחסוך בעלויות החשמל.
דירוג אנרגטי
הפרמטר שמגדיר לנו עד כמה הטכנולוגיה עליה מבוסס המזגן חסכונית בחשמל. ההמלצה היא כמובן לקנות מזגנים עם דירוג אנרגטי גבוה (A – הדירוג הגבוה ביותר, G – הדירוג הנמוך ביותר).
נוחות השימוש
השתדלו לבחור מזגן פונקציונאלי ושקט עם מגוון פונקציות עזר. טיימר, שליטה בתריסי המזגן, גישה נוחה לפילטרים, וכמובן אחריות מצד החברה הם בהחלט דרישות בסיסיות של כל מזגן מרכזי שקיים בשוק היום.
כל מה שצריך לדעת לפני שמתקינים את המזגן
הצעד החשוב ביותר לפני התקנת המזגן היא בחירת מיקום ההתקנה. מתקין מזגנים מקצועי יעזור לכם לבחור את המיקום הנכון ביותר שיאפשר לכם למקסם את יכולות הקירור (או החימום) של המזגן.
בחירת המיקום לא קשורה לאסתטיקה, אלא דווקא להיבטים פרקטיים שיאפשרו למזגן לפזר את האוויר בצורה שווה בחלל החדר.
ככלל, את היחידה הפנימית של המזגן מומלץ להתקין בגובה של לפחות 2 מטרים מהרצפה, וכמה שיותר רחוק מחלונות. כמו כן, במידה ומדובר בחלל קטן עם תקרה נמוכה, עדיף להשאיר מרווח הגדול מ-10 ס"מ בין המזגן והתקרה.
בכל הנוגע למיקום שקעי ההזנה, והכנת התשתית לצינורות החשמל, חשוב מאוד שלא לבצע שום הכנה מוקדמת לבד אלא רק בעזרת חשמלאי או מתקין מזגנים מוסמך.
בחדרי השינה מומלץ להתקין את המזגן המרכזי מעל פתח הכניסה לחלל. צורת התקנה זו מאפשרת ניצול מקסימלי של תפוקת הקירור, וכמובן מהווה פתרון אסתטי כך שהמזגן פחות בולט לעין.
ומה בנוגע לעלויות ההתקנה? מתקין מזגנים יגבה את עלות ההתקנה בהתאם למורכבות ההתקנה ולדגם המזגן. העלות הסופית של ההתקנה יכולה להיקבע על ידי מתקין מזגנים בשטח, לאחר שבחן את מיקום ההתקנה, תוספות הצנרת הנדרשות, קידוחים והמורכבות הכוללת של ההתקנה (למשל, התקנת מעבים בקומות גבוהות, או קידוח בקיר בטון).
ולסיום, זכרו לבקש ממתקין המזגנים אחריות על עבודת ההתקנה שנעשתה, כדי למנוע מכם עוגמות נפש במקרה של תקלות מיזוג אוויר.
מה ההבדל בין מזגן מיני מרכזי ומזגן עילי?
אם בחרתם לרכוש מערכת מיזוג מיני מרכזית, הפעולות המקדימות וההתקנה עצמה יהיו שונות מהתקנה של מזגן עילי.
בשונה ממזגן עילי, במערכת מיני מרכזית המאייד של המזגן נסתר ונמצא מתחת להנמכת תקרה. אל יחידת המיזוג הפונקציונאלית מחוברת תשתית צינורות שאחראית על הזרמת האוויר דרך תעלות ייעודיות אל החללים השונים בבית.
לכן, התקנה של מערכת מיזוג מיני מרכזית כוללת עבודת הכנה יסודית יותר – הנמכה של התקרות, הקמת תשתית של תעלות אוורור וצנרת, וכן הלאה. פרטים נוספים אודות ההתקנה תוכלו לקבל כמובן ממתקין המזגנים שלכם.